pondělí 29. srpna 2016

Football game, cross country a Universal studios

Ahoj všichni!
 Tentokrát musím psát článek po hodně krátké době, jelikož se teď seskupilo hodně zážitků a neumím si představit délku článku, kdybych to psala až za 14 dní :D, takže to prostě musím napsat! A hlavně jsem stále plná těch úžasných dojmů a nechci na nic zapomenout.

  Začnu tedy hezky postupně :D. V pátek se konali první football game. Hned při příchodu do školy (ještě ráno), člověk nemohl rozeznat jednoho od druhého, VŠICHNI na sobě měli zelené školní triko (včetně pár učitelů), roztleskávačky měly to jejich oblečení a football hráči měli tričko od dresu. Prostě hustý! Abych nebyla pozadu, a taky abych mohla na všechny školní akce typu ,,football game,, zdarma, tak jsem si koupila taky školní tričko a hned si ho oblékla, abych tak nevyčnívala (už takhle dost vyčnívám, jako bílá a ještě blondýna :D). Nevím jak to mají jiné high school v Americe, ale ta má, má obědy rozdělené na 2 skupiny A lunch a B lunch a každý student to má rozdílně, dle jeho předmětů. A na oba ty obědy se všichni sešli v takové ,,chodbě,, (není to vyloženě chodba, jelikož má škola není 1 budova) a koukali a povzbuzovali hráče do toho tam byla kapela, roztleskávačky a tanečníci, zkrátka jsem z toho měla husinu :D. Na football game mě pozvala jedna holčina co s ní chodím na angličtinu a chemii. Všechno to začalo v 7:00 večer. Byla tam snad celá škola, všichni byli oblečení buď ve školním tričku nebo do zeleno černých barev (barvy naší školy). Ta holčina s kterou jsem tam šla, přišla ještě s její kamarádkou a pak tam dorazil ještě její kluk, takže se tam společně bavili o jejich věcech pak se tam přidali další jejich kámoši, takže jsem se seznámila s dalšíma lidma, ale chvíle to pro mě bylo takové na ,,bobek,, jelikož jsem si s nima neměla pořádně co říct. Ale pak na povídání stejně nebyl čas, protože všichni fandili. Dostali jsem takové ty dlouhé balónky, pokřikovali PHS a všechny takové ty typické věci. Do toho tam byly roztleskávačky a kapela. Takže atmosféra neskutečná. Ale upřímně jsem těm pravidlům moc nerozuměla a prý ani ty holky, tak mě to uklidnilo :D. Sice jsem v posledních 5 minutách prohráli, ale i tak jsem si to užila.
    V sobotu mě čekala něco jako brigáda s cross country ( nebyla to vyloženě brigáda, ale nevím jak to jinak nazvat). Celý tým se se sešel na parkovišti před obrovskou poutí. Dělali jsem tam něco jako ukazovatele pro auta :D. Byl to celkem mazec, tam být 3 hodiny na tom pařáku. Pak jsme měli pauzu, a objednali jsme si pizzu a povídali si, s holkama jsme si vyměnily snapchaty a tak, typicé holčičí věci :D. Pak mě přidali do cross country skupiny na facebooku, abych věděla o všech akcích. Bylo to super! Hlavně jsem ráda, že jsem se s nima mohla seznámit. Peníze, které jsem si vydělaly půjdou na společný výlet, což se mi hrozně líbí.
     A teď konečně neděle. Původně jsem měli mít výlet do Disneylandu, ale nějak nám nešlo se zaregistrovat z čehož vznikl nový výlet a to do Universal studia. Nikdy jsem si neuměla představit, jak je to asi velké. No a musím říct, že je to obrovské, podle mého je to snad větší než město, kde bydlím :D. Jelikož je to Universal studio, tak tam jsou, představené všechny filmy od téhle společnosti, jako například Shrek, Já padouch, Rychle a zběsile, noo téměř všechny slavné filmy :D. Byly tam nejrůznější atrakce, které byly fakt hustý. Atrakce tam nejsou typu poutě, ale jsou brané jako 4D projekce, což je ještě lepší. Moje nejoblíbenější byla v Harry Potter části! Připadala jsem si jako ve filmu, všechno bylo tak reálně podané. Hodně moc lidí tam chodilo tématicky oblečeno a to nejen děti, ale i dospělý. Jelikož je to v Hollywoodu, kde je fakt vedro, tak tam chodili zaměstnanci s kyblíkem vody a vždycky to na někoho nenápadně vylili, samozřejmě jsem patřila mezi ty šťastlivce :D. Pak tam bylo spoustu zaměstnanců tématicky oblečených, vypadalo to kouzelně. Strávili jsem tam celý den a myslím, že bychom tam byli schopní vydržet ještě déle, ale další den byla bohužel škola, tak jsem kolem 7 večer jeli domů. Byl to jeden z dalších splněných zážitků!
 Byl to další moc užitý víkend! Tenhle čtvrtek to bude můj první měsíc v Americe, je šílené jak to utíká.
  Samozřejmě jsou zas všechny fotky na rajčeti :). Přeji hezký začátek týdne!

 Adel


úterý 23. srpna 2016

První testy, cross country a Hollywood

Všechny opět zdravím!!
  Pár lidí se mě ptalo jak často budu přidávat nové články, noo ale sama nevím :D. Nejspíš vždy, když se seskupí zajímavé zážitky (a musím přiznat, že jich je téměř každý den dostatek).
  Uplynulo téměř 14 dní od posledního článku a mě se zdá jakoby to bylo jen pár dní. Všechno tu hrozně rychle utíká až mě děsí, že tu budu za chvíli měsíc. Samozřejmě mám chvíle ,,home sick,, ale všechno je mnohem lepší a lehčí než na začátku!

   Teď to budou 3 týdny co začala škola, takže se to všechno už rozjelo. Ale i tak mi přijde, že tu mají na všechno čas a zbytečně se nestresují, tak jako my v ČR :D. Testy nejsou vyloženě těžké (zatím), ale dělá mi problém porozumění (nebo, tak něco), jelikož používají často odborné názvy, ale vždy když si nevím rady zeptám se a pak je to OK. Ze začátku jsem z toho byla nervozní a to hlavně při prvním testu, protože nevíte co od toho čekat. Téměř na každé hodině se na začátku dělá zábavný Quiz o tom co se dělalo minulou hodinu. Hodně se tu dbá na úkoly, takže každý den mám aspoň 1 z každého předmětu. Přestože je to občas hard, tak mě ta škola neskutečně baví (až na ten budík v 5:30). Učím se jiným způsobem než na, který jsem zvyklá a hlavně se učím jiné věci, no prostě je to fajn :).
  Stále se všichni ptají odkud jsem a tak. A co mě fakt udivuje je to, že když jim odpovím na otázku ,,proč zrovna Californie,, a já odpovím s nadšením, že to byl vždy můj sen a oni na to, že to tu nemají rádi, že by radši bydleli v jiné části Ameriky :D. Vždyť Californie je prostě Californie, tu musí každý milovat :D.
  Konečně jsem měla první trénink Cross country! Neskutečně mě to baví. Je teda fakt na padnutí běhat na sluníčku ve 40 stupních a ještě, když na to nejsem zvyklá, ale to k tomu tady hold patří. Seznámila jsem se tam zas s pár lidma, takže teď když jdu po ,,chodbě,, pokaždé se s úsměvem s někým pozdravím a popřeju pěkný den a hrozně mě to těší!
  A teď Hollywood! Vždycky jsem si hrozně přála to vidět a konečně můžu říct, že jsem viděla to co jsem vždy chtěla. Začali jsme chodníkem slávy, kde jsem se samozřejmě musela vyfotit se všema mejma idolama :D. Pak různý slavný kina a tak. Ale na druhou stranu, to není to co jsem od toho čekala. Nebejt chodníku slávy, tak je to jen ulice plná bezdomovců, zlodějů převlečeních do kostýmu a pár krámů. Takže po mé zkušenosti pěkný výlet, ale nic víc. Ovšem Beverly Hills, to je pořádně snobské místo. Když jsem se procházela těma kouzelnýma uličkama, zavzpomínala jsem si na Totally Spies, jak tam vždycky nakupovaly a tak, zkrátka pocit jako ve filmu. Ale všeobecně je to kouzelné místo, plné luxusních aut a všeho co je neuvěřitelně drahé. Také jsme se byli podívat na hotel Pretty Woman :D. Po procházce v Beverly Hills jsem asi jako většina turistů jeli okouknout baráky slavných. Jsem si připadala jak paparazzi, jelikož jsme byli jen v autě a já si za jízdy všechno fotila :D Byla to fakt sranda! Pak jsme tam objevili mapu slavných baráků, ale chtěli za ní 25 dolarů, což se mi zdá za kousek papíru fakt hodně. Ale myslím, že i bez mapy jsme viděli dost slavných domů! Jelikož s náma jela jedna holčina, která v říjnu nastupuje na univerzitu kousek od BH (škola se jmenuje UCLA), tak sjem se jeli podívat ještě tam. A musím říct, jen WAU! Takových možností co tam mají. Potrpí se na sportu, hudbě vlastně všeho co by Vás mohlo bavit. Jsou na svou školu neuvěřitelně pyšní. Hodně se mi líbí ten přístup, který k tomu mají, je to vážně super. Mimochodem na té škole se natáčela ,,Pravá Blondýnka,, což je také film mého dětství :D. Zkrátka jsem byla z výletu šíleně nadšená a pořádně unavená!

  O víkendu máme naplánovaný den na pláži. Opět se neskutečně těším. A další víkend, ještě skvělejší výlet, kde budem i spát, ale to si nechám jako překvapení.

  Omlouvám se za délku článku, ale mám takových zážitků, které bych Vám chtěla sdělit, že to prostě jinak nejde :D.
  Všem co mi píšou, že je to baví MOC DĚKUJU! Vždycky mě to hrozně potěší :).

PS: nové fotky na rajčeti + kdo mě chce sledovat na snapchatu, kam taky často něco přidávám, tak ,, adelmackova,,.

 Mějte hezký týden!
 Adel




sobota 13. srpna 2016

První týdny, škola a výlety

Všechny zdravím!

 Jsem tu necelých 14 dní a stále mě všechno překvapuje (samozřejmě v dobrém) :D.
  Teď se, ale vrátím k mému prvnímu týdnu tady. Jsem hrozně moc nadšená z mojí host family, jelikož mi často připomínají tu mou, skvěle jsme si padli! Ze čtvrtka na pátek rodina naplánovala výlet na pláž jménem Ventura, která byla mimochodem kouzelná, přestože tam byla pořádná zima. V sobotu jsme jeli na takovou seznamovací párty se zbytkem rodiny. Bylo to super! Všichni se mě pořád na něco ptali a já byla ráda, že jim můžu vyprávět jak to u nás chodí, zkrátka se mi to moc líbilo. 
   Prvního školního dne jsem se hodně bála, jelikož jsem pořádně nevěděla co jak bude. Taky bylo zvláštní jít někam, kde nikoho neznáte. Naštěstí je má host mom na té škole učitelka a ségra, tam také chodí, takže mi hodně pomohly, za což jsem byla moc vděčná. Mám i celkem zajímavé předměty angličtinu, historii, matematiku,chemii ( to chodím do třídy k host mom) a tělocvik, který mám se ségrou. Asi bych si takové předměty normálně nevybrala, ale proč nezkusit něco nového :D. Hrozně se mi líbí, že na každou hodinu musí jít student do jiné třídy za jiným učitelem a ne jako u nás, že učitel dochází za studentem. Každá třída je dle předmětu ozdobená a vybavená, což si myslím, že je super. Nevím jak to bude až se to oficiálně rozjede (jelikož tady má každý na všechno čas :D), ale zatím se mi moc líbí styl výuky, je to spíš brané jako zábavná diskuze o dané látce. Už se začalo šířit po škole, že je tu nový exchange student, takže se mě postupně všichni vyptávají, občas mě otázky typu jestli máme v Česku snapchat celkem pobaví :D. Jinak škola je opravdu hodně velká! 
  O víkendu jsem byli celé rodina na pláži tentokrát jménem Malibu. Jsem nadšená z toho jak je má rodina aktivní! Mají naplánovaných spoustu výletů. Dokonce chodíme, každý den s host mom a ségrou cvičit buď do parku nebo do posilky, je to fajn a hlavně jsem ráda, že se pořád nějak hejbu.
 V pondělí mi začínají tréninky cross country,  šíleně se těším! Bude to zas něco jiného. 
  A na příští týden máme naplánovaný skvělý výlet do Hollywoodu, takže už se nemůžu dočkat!

Přes všechno to stýskání, které mám.. věřím, že tohle bude nezapomenutelný zážitek!

btw: Mám sebou foťák, tudíž mám celkem hodně fotek a ještě jich hodně přibude, takže jsem se rozhodla, že všechny fotky budu dávat na rajče http://adelmackova.rajce.idnes.cz/USA_2016-2017/
takže, když se budete chtít mrknout :).

  


středa 3. srpna 2016

Rozlučky, cesta a zmatky

Všechny zdravím!!
Měla jsem celkem 3 takové rozlučky a všechny byly skvělé, přestože loučení bylo hodně moc těžký. Ale všechny vzpomínky zůstanou navždy a ještě jich hodně přibude!! Prostě je úžasné mít skvělou rodinu a kamarády, kteří Vás ve všem podpoří :).

  A teď už k letu :D. Byla jsem z toho hodně nervózní, jelikož jsem poprvé letěla sama a ještě jsem byla v letadle asi po 10 letech = takže mooc vtipný :D. V Praze proběhlo všechno v pohodě a nebylo to tak těžké jak jsem čekala. Z Prahy do NY jsem letěla 8 hodin. Bylo to nejdelších 8 hodin co jsem kdy zažila, sice jsem sebou měla knížku, písničky a filmy, ale všechno mě po 5 minutách přestalo bavit (asi z nervů či co). Po nekonečném letu, jsme konečně přistáli v NY, kde jsem měla 2 hodiny na přestup, ale náš let měl zpoždění, takže to nakonec byla hodina 45. Musela jsem projít celní kontrolou, kde seděl milej pán, který mě s úsměvem přivítal a zeptal se na pár maličkostí a mohla jsem jít, ovšem i tady jsem stála menší frontu. Pak jsem si musela dojít pro kufr, jelikož jsem musela projít kontrolou, no a všude samé fronty, takže se čas neuvěřitelně krátil. Když jsem přišla k odbavování měla jsem 45 minut a nějaká (podle mého) brutální paní, které házela kufry na pás jakoby se nechumelilo, oznámila, že to nestihnu a, že si musím jít udělat novej let. Ta fronta byla ovšem neuvěřitelně dlouhá a strávila jsem v čekáním dalších 30 minut. Když jsem se konečně dostala na řadu, tak tam seděla další milá paní, ale bohužel mi smutně oznámila, že nejbližší let je až další den ve 13:15. Naštěstí to poslouchal jeden kluk z Česka a pomohl mi zařídit hotel a taxi zdarma, jelikož bych měla víc než den strávit na letišti. Všechno jsem musela samozřejmě zavolat domů jak do ČR tak host-family. Z toho pro mě vznikly další komplikace :D. Při cestě na hotel mi volala host mom, že se musím ihned vrátit na letiště a prý má pro mě let, který měl odlétat za 20 minut, ale samotná cesta na letiště trvala 25 minut, takže jsem to samozřejmě nestihla. Nakonec se to na letišti nějak vyřešilo a měla jsem letět v 9:20 PM, ale jenom jako náhradník.. pro mou smůlu všichni cestující nastoupili a já stále nemohla letět :D, Šla jsem na ,,HELP CENTER,, kde jsem jim všechno řekla, nakonec mi pomohla i host mom, a tak jsem spala na letišti v NY. Spala jsem v takové místnosti, kde byly všechny děti, které měly podobný problém jako já. Let jsem naštěstí měla oficiálně domluvený na 9:30 AM další den. Tím, že jsem měla voucher, tak veškeré pití a jídlo bylo zdarma. Ráno jsem šla s paní, která se o nás starala na snídani. Pobavila mě otázka, jestli máme v Česku fast food a jestli vůbec znám mcdonald :D Čekala jsem na let 2 hodiny. Ten už naštěstí proběhl bez komplikací.Ale musím říct, že na letišti byli všichni neuvěřitelně hodní a ochotní! Často se mě i na něco ptali, třeba jak v Česku mluvíme a překvapilo je, že česky a ne rusky. Ale přes tyhle, teď už vtipné komplikace, mě to vlastně docela bavilo :D byl to takový jiný adrenalin.

  Jsem čím dál tím víc zvědavá co dalšího se na mě chystá, doufám že tohle bude už od začátku vtipné.

Pokud máte nějaké otázky, nebojte se zeptat! Ráda se podělím o mé začínající zkušenosti :).







Poslední týden školy, loučení a vše kolem toho

Ahoj všichni,    Omlouvám se, že jsem se hned neozvala, ale nějak toho bylo moc a nebyl čas, takže to nešlo. Nechce se mi věřit, že mého A...